Mijn Superheldin op sokken

Mijn superheldin op sokken

Het is zo’n dag dat slapen weer moeilijk is, de wekker te vroeg gaat en douchen zo aangenaam is, dat je de tijd vergeet. Het warme water brengt je even terug naar de warmte van je bed. En net als je je ogen wilt sluiten, je hoofd naar achter wilt kantelen zodat het water over je gehele hoofd stroomt, word je uit die fijne, warme handeling getrokken: “Mama, ik heb  zó goed geslapen en mij al aangekleed en nu ga ik mijn nieuwe schoenen aantrekken, nou doei!”  De achtjarige wervelwind is wakker, actief, haar powerbutton is aan, nu de mijne nog.

In al haar onschuldige vrolijkheid huppelt mini-me rond. Na wat gemopper op de vroege ochtend is ze uitermate lief. Een tekening maken, meehelpen de tafel dekken. Goed ontbijten, want dat is belangrijk voor school, noem maar op. Tijdens heel het ritueel staat haar kwebbel geen moment stil. Ze vertelt over van alles en nog wat. “Aan leuke dingen denken, mama. Dat is goed, hè?”

Ik kijk haar aan, haar twinkelogen vragen om bevestiging, wie ben ik om die niet te geven aan haar. “Natuurlijk, wijffie, heb je aan iets prettigs gedacht, wat dan precies?”

Ze stuitert nog net niet van haar stoel af. “Ik heb aan een jongen gedacht, mama. Want dat vond ik leuk en hij is héél leuk en… en.. en…”

De rest volg ik al bijna niet meer, want ik moet inwendig zo lachen. Haar ogen gaan nog meer glimmen, haar armen gaan de lucht in, wijst naar haar trui die ze speciaal voor haar vriendinnetje aan heeft gedaan, omdat zij het zo cute vindt. Het vormt een bonte verzameling aan kleuren. Een mix van Maxomorra, H&M, Zeeman en Hema. Maar zij is er intens gelukkig mee en dat is uiteindelijk waar het om gaat, waar je het voor doet.

Vroeger waren mijn helden Spiderman, Batman en X-men en verzamelde ik er stripboeken van. Inmiddels zijn de boeken weg, maar ik blijf superhelden leuk vinden.

Sinds acht jaar heb ik er een nieuwe superheldin bij. Ze is een mix van Storm (X-men), Firestar (Spiderman and his amazing friends) en heeft de (wils)kracht van Jessica Jones. Een kleine tornado, met een vurig, krachtig karakter. Ze weet wat ze wil en kan dat uiten, op haar manier. Soms is dat in de vorm van een gesprek, maar soms komt dat stormachtige naar boven en schreeuwt ze boven op haar kamer de longen uit haar lijf. Ze is mijn Superheldin op sokken

Dit blog is geschreven door Kyki Vermaire

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *