Samenspelen is communiceren met je kind!

Er zijn veel onderzoeken geweest naar effectieve behandelingen voor kinderen, zowel voor kinderen met als zonder probleemgedrag.

 

Rollenspel_superhelden_kinderkleding

Rollenspel en speltherapie blijken beiden effectief!

Ook in de opvoeding van je eigen kinderen kan het handig zijn als je op de hoogte bent van het feit dat dit kinderen helpt in de verwerking van de dagelijkse gebeurtenissen, in hun ontwikkeling én in de omgang met je kind.

Maar hoe pas je dit thuis toe?

Doe samen met je zoon of dochter een spelletje, ga knutselen of speel eens samen met de poppen/auto’s. Je zult gelijk merken dat ze gezellig kletsen tijdens het spelen én het is een goed moment om ook eens vragen te stellen. Hierdoor merk je hoeveel ze eigenlijk weten over heel uiteenlopende onderwerpen. Én ook waar ze al een heel eigen mening over hebben.

Wat ook erg leuk is om samen op een fictieve treinreis te gaan met alle knuffels ! Uiteraard krijgen ze allemaal een plekje in de trein en fantaseer samen over waar de reis naar toe gaat.


Naast dat je zelf dingen over je kind leert, voelt jouw kind zich bijzonder vanwege je volle aandacht en interesse in zijn/haar belevingswereld.  En zeg nou zelf:  hoe leuk is het om te zien hoeveel hij of zij al kan en weet en natuurlijk hoe gezellig jullie het samen hebben. Heeft je kleuter een vriendje te spelen? Haal dan eens de “verkleedkist van zolder”: ze zullen opgaan in hun spel, verkleed als jou met hakken of als een superheld!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *