Vakantietips voor een Superhelden Vakantie

 

Tips van KEK kamperen voor een Superhelden Vakantie

Superhelden_vakantie

Zo… ik bood Monique aan om een blog voor haar te schrijven over Superhelden op de camping. Een leuke combi want mijn webshop is KEKkamperen en onze Monique is de superwoman achter Superhelden kinderkleding.

Ik heb eerst maar even gekeken wat een Superheld precies is, volgens Wikipedia is een superheld een fictief personage dat veel voorkomt in strips, films en televisieseries. En dan gaat het om een held met superkrachten of anderen bijzondere eigenschappen zoals expertise in vechtsport en/of technologische snufjes…en dat moet ik dan combineren met de camping… dus…

Na een mini brainstormsessie met mezelf bedacht ik 5 leuke ideeën die je met je Superhelden en Superheldinnen kan doen op de camping.

 

1. Superheldenspel – Wie is het?

Kan ook in de auto op de achterbank op weg naar de vakantiebestemming, of in de voortent/caravan als het weer wat minder is: Iedereen schrijft voor een ander een superheld op een post-it en plakt deze (zonder dat deze persoon het ziet) op zijn of haar voorhoofd. Hij of zij moet dan door middel van ja en nee vragen proberen uit te vogelen welke Superheld hij of zij is.

Superhelden_wie_is_het

 

2. Superhelden Superbellen

Maak met de Superbellen (die je kan kopen bij KEKkamperen) een flinke emmer sop en doe een wedstrijd wie de mooiste, gekste, grootste bellen kan maken. En welke Superheld zorgt ervoor dat zijn of haar bel zo hoog gaat dat je hem niet meer kan zien?? Deze foto is gemaakt tijdens ons familie weekend op de camping. Superbellen was een supersucces zoals je kan zien.

 

 

3. Superhelden enveloppen speurtocht

De Superhelden en -heldinnen beginnen met envelop 1, hierin geeft een plaatje van een superheld aan waar ze heen moeten. Zijn ze daar aangekomen hangt er een envelop klaar met daarin een volgende superheld die de volgende aanwijzing geeft. Enzovoort enzovoort… Je kan het wat moeilijker maken door er een rebus of een som bij te schrijven waarbij het antwoord aangeeft waar ze heen moeten lopen.

Nog leuker is het als ze ook als Superheld verkleed gaan.

4. Superhelden verrekijker

Echte kampeerders lopen met de WC rol onder hun arm. En als die rol nou op is dan maken echte Superhelden er een verrekijker van. Om alles goed in de gaten te kunnen houden natuurlijk. Want je bent een Superheld of je bent het niet natuurlijk! Je kan ook met masking tape de rollen mooi aan elkaar plakken.

 

 

 

5. Een Superhelden zoektocht over de camping

Maak een lijstje van dingen die door de Superhelden moeten worden gezocht op de camping en in de omliggende natuur. Zoals: iets zachts, iets ronds, iets groens, iets wat door mensen als afval is achtergelaten, een dennenappel, een gladde steen, 5 soorten bladeren, zaadjes, een konijnenkeutel (grapje), een vergeten haring…
Als de Superhelden nog niet kunnen lezen dan kan je tekeningen maken en meegeven.
Als alles is gevonden ligt er uiteraard een leuk prijsje klaar!

Nou volgens mij zitten hier wel leuke ideeën bij toch?

En deze kwam ik net nog tegen op Pinterest en was te leuk om niet te delen.
Alle gekheid op een stokje zeg maar:

Alvast een fijne zomer!

Janine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *