3 handige tips hoe je kind een eigen superheld wordt

 

Een gastblog van Joan Verspaget, life coach

 

Ik begrijp helemaal niks van het huidig schoolsysteem. Wat we allemaal leren en voorgeschoteld krijgen en vooral wat je er mee moet is mij nog altijd een raadsel. Natuurlijk heb je een basis nodig en is leren lezen, schrijven, rekenen en dergelijke harstikke handig. Maar wat zou het fijn zijn als kinderen met de paplepel ingegoten krijgen dat hun innerlijke stem en intuïtie zo belangrijk is om naar te luisteren. Om vooral die verbinding te houden. Dat geeft ze kracht. Superkracht en maakt dat jouw kind een superheld kan zijn.

 

Maar o die maatschappij en alle oordelen die we daarbij ontvangen.

Het is als kryptonite voor Superman.

 

Kinderen weten heel goed wat ze wel  en niet willen. Natuurlijk hebben ze ouders nodig om richtlijnen en grenzen te geven. Als je er goed naar kijkt is dat zelfs noodzakelijk om later te kunnen  overleven in de buitenwereld. Als iedereen maar met busjes op mensen in blijft rijden wordt de wereld er ook niet mooier op. Dus regels en wetten, prima.

 

Maar hoe kan het dat een kind gaat denken dat het dom is, lelijk, achterlijk, vervelend, er niet toe doet. Dat komt toch echt door de boodschappen die het kind ontvangt. En daar wil je voor waken. Althans ik wel.

Kinderen moeten in zichzelf geloven en leren dat hun eigen mening het allerbelangrijkste is.

Dat ze superhelden zijn met eigen unieke talenten. Dat het ok is als ze net even dingen anders leren, of net wat drukker zijn, of het juist lekker vinden om even op zichzelf te zijn.

 

Het zijn eerder de volwassenen die het oordeel hebben.

De kinderen leren van hun ouders en kopiëren dat weer op hun school of buiten op straat met de buurtkinderen.

Nu zie ik mezelf niet als Superwoman die de hele wereld kan veranderen maar ik geef wel graag praktische tips waarmee je je kind kan helpen en kan stimuleren om vooral in zichzelf te geloven en op zichzelf te vertrouwen. Hoeveel sterker ben je dan!

 

Tip 1

Als je je kind wil corrigeren spreek dan over het gedrag dat je waar neemt in plaats van over het kind. Zeg niet jij BENT vervelend maar wat je DOET vind ik vervelend. Hiermee blijft het zijn overeind.

 

Tip 2

Laat je kind zelf beslissen over een aantal zaken zoals bv zijn/haar bord leeg eten. Een kind voelt prima aan wanneer het genoeg gegeten heeft. Stop dan ook met het eten. Dwing niet om borden leeg te eten. Als het kind niet genoeg eet zal het dat vanzelf later merken en de volgende keer meer gaan eten (dus niet ’s avonds nog toe gaan stoppen). Als het kind teveel eet is het aan jou als ouder om minder te koken. Zo is de verleiding lager. Ongemerkt geef je het kind het gevoel dat het mag beslissen. Maar het kind leert ook te luisteren naar signalen van het lichaam.

 

Tip 3

Als je het einde van de dag nadert kijk dan of je ergens in je avondritueel in kan voeren dat je samen bespreekt wat het leukste was van die dag. Vraag vooral waarom het leuk was. Als een kind verteld waarom het leuk was wek je ook onbewust het fijne gevoel op. En dat laatste is een onderdeel van manifesteren. Daar waar je je focus en aandacht op legt groeit. Als je elke avond de dag toch nog positief af kan sluiten zal je kind meerdere positieve ervaringen naar zich toe trekken.

 

Testimonial Monique – eigenaresse Superhelden Kinderkleding

Ik heb Joan leren kennen als een bijzonder mens; toegankelijk, lief, oprecht en wijs! Joan heeft ons geholpen onze oudste zoon beter te leren begrijpen. Wij worstelden met zijn boosheid, maar hij nog meer! Op school had hij vorig jaar in groep 6 een moeilijk jaar, je leest er meer over in dit blog. Zij heeft zich op hem afgestemd na de schoolvakantie, Joan maakt dan contact met zijn onderbewuste, ze kon ons dingen vertellen over hem die wij precies konden plaatsen in de tijdlijn van zijn leven. Sowieso was voor ons de opvoeding, van vooral Daan, een behoorlijke uitdaging,  en ook ik voelde mij zeker niet altijd een supermoeder. Joan weet met haar afstemmingen haarfijn de vinger op de zere plek te leggen en coachte mij moeiteloos over de hobbelige wegen van het leven en de opvoeding, daarbij geeft ze mij het gevoel dat ik het wel zelf doe! Uiteraard moet je jezelf door de moeilijke dingen heen worstelen, maar bewustzijn is de eerste stap en zij geeft je daarbij de handvaten! Kortom ik ben een fan van Joan en haar werkwijze én ondertussen hebben wij een vriendschap opgebouwd!

Joan, dankjewel voor dit gastblog! 

 

Verbindings Uurtje

Een cadeautje voor jou.
Om kennis te maken met Joan en de werkwijze kan je je gratis aanmelden voor de
besloten Facebook groep Verbindings uurtje.
Op vaste tijden is er een uurtje waarin je je vragen mag stellen.
Dat mag van alles zijn. Voor zowel je kind maar ook voor jezelf.
Je ontvangt dan een kort antwoord, boodschap of wat het ook is dat Joan je mag terug geven.