New York – thuisstad van veel Superhelden

New York, the City that never sleeps, The Big Apple, Metropolis, zomaar wat bijnamen van deze wereldstad.

 

 

Ik vertelde jullie al eens over mijn 2 banen, de ene is natuurlijk Superwoman en in het “normale” leven werk ik als reisadviseur bij een reisburo. Hiervoor mag ik regelmatig op reis, maar de afgelopen jaren vond ik de kinderen nog te klein om minimaal 5 dagen weg te gaan! Inmiddels zijn de jongens 6 en 10 jaar en gun ik het mijzelf weer om op studiereis te gaan! Zo gaaf om de passie voor reizen te combineren met het ontmoeten van nieuwe mensen (mede reisfans) en het leren over een nieuwe bestemming. Reden voor mij om vooraf wat onderzoek te doen naar de Superhelden in de stad waar ik mag logeren!

 

Wist jij dat veel Superhelden New York hun thuis noemen?

Ze wonen in wijken als The Bronx, Brooklyn of Manhattan.

In januari ’18 verbleef ik een paar dagen in deze geweldige stad! 

 

Captain America

Voor Amerikanen natuurlijk het (superhelden) symbool van vrijheid, Captain America! In Prospect Park in de wijk Brooklyn, NY, is een standbeeld van de superheld Captain America onthuld. Het beeld is vier meter hoog en 900 kilo zwaar, gemaakt van brons. Op de sokkel staat de tekst “i’m just a kid from Brooklyn” (ik ben gewoon een jongen uit Brooklyn).

Tot het eind 2016 stond het monument op verschillende locaties in Brooklyn, het stadsdeel waar de striplegende ooit ontstond. Over de definitieve plek voor het monument is nog geen beslissing genomen.

captain-america-standbeeld

New York is de thuisstad van de één van de bekendste Superhelden ter wereld, Spider-Man!

Hij groeide op in de wijk Queens en in de films over zijn avonturen zie je hem slingeren boven o.a. times square.

Ben je nieuwsgierig naar waar in New York veel beelden geschoten zijn voor de SpiderMan films, klik dan hier.

DC Comics is gevestigd aan Broadway, New York!

DC Comics is een van de grootste uitgevers van strips/comics en merchandise van o.a. Superman, Batman , Green Lantern, The Flash en meer.

Ook Marvel Comics houdt kantoor in New York.

Marvel is bekend van o.a. deze superhelden: Spider-Man, Captain America, Avengers en X-Men.

Als ik genoeg vrije tijd krijg, wie weet kan ik dan een Superhelden Tour doen door New York, en alle hotspots zien voor nieuwe inspiratie en een beetje comics cultuur opsnuiven! Dit lees je vast in een volgend blog over mijn avonturen in NY!