Kinderfeestje in thema Superhelden

Superhelden kinderfeestje organiseren

Het organiseren van een kinderfeestje brengt de Supermama meestal de nodige stress!

Hoeveel kindjes nodig je uit? Blijven we thuis of gaan we ergens naar toe?Vandaag concentreren we ons op het feest waarbij je thuis blijft, maar dit thema is ook prima te combineren met een uitje naar bijvoorbeeld Ballorig.We gaan hier uit van het thema Superhelden of Batman, hier kan je uiteraard veel kanten mee op en je kunt het zo gek maken als je wilt!Eigenlijk kun je deze handleiding toepassen op bijna elk gewenste thema, zo vierden wij hier al eens een feestje in thema Paw Patrol, Batman, Piraten, maar ook Minecraft is al voorbij gekomen.Ik probeer jullie mee te nemen in het proces dat ik doorga als het weer bijna zover is.Aangezien we hier uitgaan van Superheldenfans, kiezen we voor het thema Superhelden, maar je kunt deze planning dus loslaten op elk themafeestje.Maak een lijstje wat je nodig hebt:

 • heb je een traktatie voor school/peuterspeelzaal/bso/sportclub nodig?
 • hoeveel kindjes nodig je uit
 • maak een lijstje van de benodigdheden (ik kom hier later op terug)
 • maak een planning
 • maak een tripje naar de Action/Xenos/BigBazaar/Hema of surf naar Superheldenshop 😉

Je lijstje:

 • datum, tijd
 • lijstje genodigden
 • boodschappenlijst

tip 1: schrijf ideeën voor het feestje gelijk op, anders vergeet je ze (ik wel althans)                                                      

tip 2: Op Pinterest vind je veel leuke ideeën, kijk op Superheldjes Pinterest

Planning:

 • 1/2 weken voor de datum Uitnodiging maken en uitdelen, er staat een leuke complete printable in de shop of misschien vind je deze of deze leuk, die ik op Pinterest vond. Je kunt natuurlijk ook 1 van de originele uitnodigingen uit de shop bestellen.
 • binnenkomst: als alle superheldjes er zijn (wel of niet verkleed uitnodigen) kan je bijvoorbeeld cupcakes versieren of pannekoeken/poffertjes/patatjes eten. (Uiteraard is de tafel en huiskamer/tuin in Superheldenstijl versierd. Veel is te krijgen bij de bovengenoemde budgetwinkels: bordjes, bekertjes, vlaggetjes, ballonnen etc.  (tip: wij hebben leuke glassmarkers in de webshop, een duurzaam statisch stickertje voor op een glas, of plak een leuk label of logo in thema op de bekertjes/borden, zo herkent elk kindje zijn eigen bord of beker. Onze kids vonden het leuk dat ook de poedersuiker/stroop/ketchup geheel in superheldenstijl waren versierd.
 • Kadootjesspel: het ballonnenspel; je schrijft de namen van de genodigden op kleine papiertjes en stopt deze in een ballon, opblazen en de jarige held mag een ballon uitkiezen en kapot maken, de naam die uit de ballon komt mag het kadootje geven, hier leidt dit altijd tot grote hilariteit! Uiteraard kan je de kadootjes ook verstoppen en laten zoeken of gewoon laten geven.
 • Cape maken: Wat is een superheld zonder zijn/haar Superheldencape? koop een stel (aantal kids) goedkope (effen) tshirts in mannenmaat, de kids kunnen deze naar hartelust versieren met (watervaste) stift/verf. (tip: maak sjablonen van karton die ze kunnen gebruiken)
 • Maskers maken: verf/stiften
 • Bij ons is het altijd een waterfestijn, aangezien de boys in voorjaar en zomer jarig zijn! Waterballonnen gooien! Ik print een aantal “doelen” uit en lamineer deze, of je besteld de superhelden stickers voor blikgooien in de webshop) Vul een emmer vol met waterballonnen/zachte ballen en gooien maar. Gegarandeerd plezier!

 • Snoephappen of Spekje happen van een touwtje tussendoor…(hou rekening met evt allergie van kindjes
 • Ezeltje prik variant: Prik/plak het masker op de superheld
 • Plan een leuke speurtocht met een superheldenschat aan het einde
 • Vrij spelen als superhelden in een speeltuin
 • Wat ook leuk is, is om een spellenparcours te maken, geef elk kind een Superkrachtenkaart en ze krijgen een stempel/sticker voor elk voltooide onderdeel.
 • Superheld gooien/Blikgooien, de stickers vind je in de shop
 • De kids krijgen uiteraard een Superhelden Diploma
 • én een afscheidszakje met snoepjes en kleinigheid

Boodschappenlijst:

 • uitnodigingen
 • cupcakes/pannekoeken voor Superkracht
 • evt. Batman Printable met cupcake toppers, labels en meer
 • XL tshirts (Zeeman) voor cape maken
 • waterballonnen
 • blikjes bewaren
 • glassmarkers/stickers voor bekers
 • stickers met nummer voor blikgooien
 • ballonnen voor ballonnen kadospel
 • elastiekjes voor maskers
 • dubbelzijdig tape voor Masker plakken op superheld (ezeltje prik)
 • shop: traktatiezakjes en/of kadootje

Veel plezier!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *