Pakjesavond – een uitpakfestijn of vier je het met een spel dit jaar?

 

Pakjesavond

 

Hoe vieren jullie het feest van Sint?

 

“Maak van pakjesavond een echt gezellig avondje”

Je herkent het vast wel: kids die in ‘no time’ alle cadeautjes openscheuren! De uitdrukking ‘gezellig avondje’ is dan helaas maar van korte duur! Wat ook niet gek is. De kids zitten namelijk al heel lang in spanning. Doe het dit jaar ’s anders en speel samen gezellig het Pakjesavondspel!

Pakjesavond spel

Het pakjesavondspel is een Sinterklaasspel met grappige opdrachten. Iedereen (kinderen, ouders en grootouders) kan meedoen. Je doet dus gezellig samen met je gezin, familie of vrienden met kids gekke opdrachten in Sint thema. Zo verleg je de aandacht van de kids van cadeaus uitpakken naar spelletjes doen. En dus laat je het uitpakmoment op sinterklaasavond langer duren.

Hoe werkt het?

Het begint met een brief van Sinterklaas. Een brief in rijmvorm natuurlijk! In die brief staat dat pakjesavond dit keer anders is dan anders. Specialer ook, want jullie gaan met z’n allen spelletjes doen én cadeautjes uitpakken. Met deze brief is voor de kids meteen het spel, en dus ook de speciale pakjesavond duidelijk.

Er zijn 10 verschillende sintopdrachten. Deze staan uitgebreid beschreven in het draaiboek. En ja, ook de opdrachten zijn op rijm geschreven en in Sintthema. Van pictionary tot suikergoed proeven en van actief tot creatief met Sint aan de slag. Zelfs een cadeautje uitpakken is een van de opdrachten! Maar dan wel op een speciale manier.

Lukt het jullie om de opdracht goed uit te voeren? Dan mag er door iedereen een cadeautje worden uitgepakt. Heb je meer cadeautjes dan opdrachten? Dan kan je de kids na het laatste spel de laatste cadeautjes nog laten uitpakken. Minder cadeautjes? Dan mag niet iedereen een cadeautje uitpakken, maar slechts 1 van jullie.

Spel kopen?

Het pakjesavondspel kan je kopen bij van Kaat en kost € 9,95. Het spel ontvangt je digitaal. Wat je krijgt?  Een uitgebreid draaiboek, de rijmbrief van Sint, 10 leuke, gekke opdrachten en een link naar de Sinterklaas playlist op Spotify.

Extra leuk: ook krijg je er een leuke aftelkalender bij. Print de brief en de opdrachten, dan ben je klaar voor een echt gezellige pakjesavond.

 

Kijk voor meer informatie op www.vanKaat.nl.